Вплив методу введення наповнювача на теплофізичні властивості систем на основі термопластичних полімерів та вуглецевих нанотрубок - Дінжос, Р. В.; Лисенков, Е. А.; Фіалко, Н. М.; Клепко, В. В. (Journal of Surface Physics and Engineering, 2015)
Методом диференціальної сканувальної калориметрії було вивчено вплив методу введення наповнювача на теплофізичні властивості систем на основі термопластичних полімерів (поліпропілену та поліетиленоксиду) та вуглецевих нанотрубок. Показано, що у системі, яка приготована методом диспергування у розчині, завдяки значному часу видалення розчинника, нанотрубки утворюють великі агрегати. Встановлено, що екстремальна поведінка залежності ступені кристалічності та температури плавлення від вмісту нанотрубок для систем на основі термопластичних полімерів пояснюється процесами перколяції ВНТ. Виявлено вирішальний вплив поверхні нанотрубок, які різними методами введені і мають різний розподіл у полімерній матриці, на теплофізичні властивості полімерних нанокомпозитів.