Цивілізаційний вимір зовнішньої політики Індії - Сивуха, Т. В. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series "Issues of Political Science", 2016)
Досліджуються особливості формування та реалізації зовнішньої політики Індії в контексті цивілізаційної самоідентифікації індійських еліт. Проаналізований комплекс зовнішньополітичних дій Індії щодо просування власних національних інтересів через механізми політичної, економічної, культурної інтеграції та кооперації в південноазіатському регіоні. Показано вплив цивілізаційних (культурних) цінностей на формування зовнішньополітичної стратегії Індії.