Північна Буковина: конфліктний потенціал у контексті соціополітичного розмежування в Україні - Сліпецька, Ю. М. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series "Issues of Political Science", 2016)
Здійснено концептуальний аналіз етнокультурних, демографічних, історичних і політичних особливостей Північної Буковини як регіону України. Визначено, що за умови політизації румунського питання Північна Буковина може стати джерелом сепаратистських настроїв в Україні. Крім того, простежено особливості електорального процесу в регіоні в період незалежності.