Тероризм в Україні - Целуйко, М. Є. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series "Issues of Political Science", 2016)
Досліджується сутність явища тероризму з виділенням ключових ознак, які дозволяють відокремити його від суміжних явищ соціально-політичного насилля. Використовуючи ці ознаки, а також офіційне тлумачення тероризму, прийняте на законодавчому рівні, визначена доречність застосування терміну «тероризм» для характеристики насильницьких дій сепаратистські налаштованих формувань в Україні, виділено терористичну складову конфлікту.