Динаміка протестного потенціалу українського суспільства - Довбня, О. М. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series "Issues of Political Science", 2016)
Аналізуються потенціал і форми прояву соціального протесту як одного з найбільш важливих аспектів вивчення та прогнозування розвитку суспільства та попередження соціальних конфліктів, виникнення яких є актуальною загрозою в умовах економічної кризи, зростання незадоволення населенням рівнем та якістю життя. Розглядається динаміка протестних настроїв в Україні та готовність значної частини населення брати участь в акціях соціального протесту.