Неопатримоніальний політичний режим в Україні 2010-2015: аналіз функціонування політичної системи - Ганжа, А. М. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series "Issues of Political Science", 2016)
Розглядається український політичний режим 2010-2015 років. Зокрема проаналізовано режим В. Ф. Януковича та виявлені причини його краху крізь призму дослідження Євромайдану 2013-2014рр. як складової неопатримоніального політичного процесу. Особлива увага у роботі приділена взаємодії Президента та Прем’єр-міністра в умовах повернення Конституції зразка 2004 року.