Наслідки впливу світових глобалізаційних процесів на міграційну політику держав - Костенко, В. О. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series "Issues of Political Science", 2016)
Аналізуються глобалізаційні тенденції, які впливають на міграційну політику країн світу. Приділяється увага важливості формування оптимально ефективного законодавства в сфері міграцій, адже міграційна політика держав має бути інструментом її збагачення, економічного, соціального, культурного становлення та розвитку громадянського суспільства. Крім того, встановлюються тенденції міжнародної міграції, вплив глобалізації на сучасний світ міграцій та країн в цілому.