Невизнана держава як різновид квазідержави (на прикладі республіки Косово) - Шапошніков, А. О. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series "Issues of Political Science", 2016)
Розглядається найбільш відомий різновид квазідержав – невизнана держава. Аналізуються ґенеза цього поняття, причини появи невизнаних держав та складові процесу самолегітимації як основи їх внутрішньої та зовнішньої політики. Джерелом фактологічного матеріалу обрано Республіку Косово як одну з найвідоміших невизнаних держав світу, з одного боку, і як критично важливий регіон на Балканському півострові.