Проблематика об’єднаної Європи у програмах крайніх правих політичних партій - Гримська, М. І. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series "Issues of Political Science", 2016)
Окреслено специфіку ідеологічних засад крайніх правих політичних партій як нової впливової партійної сім’ї в європейських країнах. Розкрито еволюцію їхніх поглядів на євроінтеграцію та розвиток Європейського Союзу. Висвітлено їхнє сучасне ставлення до подальшого зближення європейських країн. Охарактеризовано спроби утворення загальноєвропейського об’єднання крайніх правих політичних партій.