Проблематика нового глобалізму в умовах трансформації національних ідей держав сучасності - Запорожченко, Р. О. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series "Issues of Political Science", 2016)
Трансформація глобалізму в умовах існування постіндустріальних суспільств та інформатизації інститутів влади в сучасному світі все більше стикається з опором свого розповсюдження, яким виступають національні ідеї. Унаслідок цього співіснування та взаємодії основних елементів глобалізм не використовуються на всю потужність. Це веде до виникнення антиглобалістських течій, котрі формуються з національних ідей сучасних країн.