Розвиток місцевого самоврядування в посткомуністичних країнах: порівняльний аналіз (на прикладі країн Вишеградської четвірки) - Бровко, О. В. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series "Issues of Political Science", 2016)
Розглянуто розвиток місцевого самоврядування в країнах Вишеградської четвірки. Проаналізовано адміністративно-територіальні перетворення, що відбулися в країнах Центрально-Східної Європи в результаті проведення адміністративно-територіальних реформ. Дається оцінка результатам і наслідкам реформ в країнах Вишеградської четвірки та розглядається можливість використання їх досвіду в Україні.