Інформаційна епоха: суспільні зміни, виклики - Авксентьєва, Т. Г. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series "Issues of Political Science", 2016)
Сучасний стан розвитку суспільства розглядається в контексті змін пов’язаних із настанням інформаційної епохи. Оцінка цих змін та пошук відповідей на виклики багато в чому залежить від розуміння змісту та визначення аксіологічних смислів трансформацій. У статті розглядаються різні підходи до розуміння інформаційної епохи. Визначається, що набуття стабільності можливо за умов посилення таких векторів трансформацій як соціальний мутуалізм, використання синергетичного підходу та пріоритету гуманістичних складових в аксіології розвитку.