Електоральна демократія та вибори, як головний її елемент - Румянцева, С. В. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series "Issues of Political Science", 2016)
На основі понять „демократія” та „вибори” аналізується категорія „електоральна демократія”. Розглядаються визначення та критерії електоральної демократії провідними зарубіжними вченими. У результаті аналізу їх концепцій, виводяться основні критерії та узагальнене поняття сучасної електоральної демократії.