Підходи до аналізу неокорпоративізму в сучасній політичній науці - Іванова, І. І. (The Journal of V.N. Karazin Kharkiv National University. Series "Issues of Political Science", 2016)
Досліджуються концептуальні засади неокорпоративізму та розкриваються основні положення сучасних підходів до аналізу цього феномена. Аналізується еволюція розуміння неокорпоративізму у зв’язку із трансформацію корпоративних практик, відповідно до чого виокремлюються статичний і динамічний підходи до його аналізу. Робляться висновки, що сучасні спроби осмислення неокорпоративізму пов’язані з такими викликами сьогодення, як глобалізація і децентралізація.