Застосування іпотерапії у демобілізованих учасників АТО з ПТСР, які перебувають на реабілітації в санаторно-курортних умовах - Mykhaylov, B.; Serdiuk, A.; Vodka, M.; Aliieva, T.; Vashkite, I. (Психіатрія, неврологія та медична психологія, 2016)
Приділяється увага історичному екскурсу в питання виникнення різних розладів психіки та поведінки психогенного походження, зокрема, посттравматичного стресового розладу. Розглядаються визначення, етіологія і патогенез, первинна діагностика посттравматичного стресового розладу у демобілізованих учасників АТО, що знаходяться на реабілітації в санаторно-курортних умовах. Виділено основні групи (кластери) невротичних, патоперсоно-логічних і психопатологічних проявів у цього контингенту хворих. Приділено увагу медико-психологічній реабілітації демобілізованихучасників АТО в санаторно-курортних умовах, особливо новаторським підходам до проблеми і до нових форм втручання, включаючи іпотерапію, на базі Центру псхосоціальной реабілітації дітей та підлітків «Фельдман Екопарк».