Характеристика клінічних проявів посттравматичних стресових розладів у дітей-переселенців - Самойлова, О. В. (Psychiatry, Neurology and Medical Psychology, 2016)
За допомогою шкали індексів посттравматичних стресових розладів встановленоосновні клінічні прояви стресу у дітей із сімей вимушених переселенців. Виявлено важливі діагностичні закономірності клінічних проявів стресу залежно від переважаючого симптомокомплексу захворювання, а також визначено ступені тяжкості стресових розладів у обстежених дітей різних когортних груп. В досліджуваних групах дітей проаналізовано вираженість кожного з вивчених індексів клінічних синдромів за шкалою посттравматичного стресового розладу, що характеризували цілісну психопатологічну симптоматику у дітей із сімей вимушених переселенців.