Драматургія Винниченка в рецепції Івана Стешенка - Полякова, Юліана Юріївна (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series “Philology”, 1970)
Стаття містить аналіз критичних відгуків українського письменника, журналіста і громадського діяча Івана Стешенка на драматичні твори В. Винниченка. У своїх статтях Стешенко зосереджується не на побудові п’єс Винниченка та системі дійових осіб, а на їх змісті. На думку критика, вчинки персонажів Винниченка були не нетиповими й неприродними, а самі персонажі змальовані схематично. Оскільки аналізу драматургії передують розлогі думки Стешенка про мистецтво, автор статті доходить висновку, що п’єси Винниченка були не окремим об’єктом дослідження, а лише аргументами у спорі про завдання і цілі мистецтва. Саме тому критичні відгуки Стешенко залишаються поза увагою сучасного літературознавства.