Аналіз засобів творення характерів дітей у творі В. Винниченка «Федько-халамидник» - Кикилик, Аліна Миколаївна (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series “Philology”, 1970)
Одним із об’єктів зображення в художній літературі є внутрішній світ людини. Твори В. Винниченко пронизані глибоким психологізмом, він вправно малює характери не тільки дорослих, а й дітей. В оповідання про дітей глибоко і гостро висвітлював психологію маленької людини через описи її зовнішності, форми поведінки, мову, моральні випробування. У статті проаналізовано засоби творення характерів дітей у творі В. Винниченка «Федько-халамидник», з’ясовано особливості психологізму оповідання для дітей і про дітей, визначено властивості творчого стилю письменника.