Початок і кінець як сценарні елементи лінгвокультурного коду гри - Пустовалова, Віра Іванівна (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series “Philology”, 2015)
Стаття присвячена дослідженню реалізації ідей початку і кінця в рамках лінгвокультурного коду гри на матеріалі української преси. Початок і кінець гри розглянуто як складові ігрового сценарію взагалі та як частини сценарію конкретних ігор. Виділено ключові семантичні ознаки початку і кінця, проаналізовано базові метафоричні моделі, які вербалізують ці поняття. Окреслюється специфіка функціонування лінгвокультурних одиниць на позначення початку і кінця в залежності від тематики тексту