Перцептуальний час в системі прикметників давньогрецької мови - Чекарева, Євгенія Сергіївна (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series “Philology”, 2015)
У статті розглядаються прикметники давньогрецької мови, що вказують на темпоральні ознаки об’єктів. Прикметники розподілено за групами залежно від їх семантики. Проаналізовано кількісний та якісний склад лексем у лексико-семантичних групах, розглянуто їх словотвірні моделі. Послідовно проводиться думка про те, що специфіка формування й організації групи темпоральних прикметників має тісний зв’язок з особливостями світобачення носіїв давньогрецької мови, зокрема у плані вираження часових уявлень