Рецепція прози Є. Альохіна (на матеріалі книги «Третя штанина») - Свиридюк, Любов Анатоліївна (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series “Philology”)
Стаття присвячена аналізу рецепції літературної діяльності сучасного російського автора Є. Альохіна. Зокрема, опрацьовані відгуки і рецензії на книгу «Третя штанина» та здійснена їх оцінка. Ставлення реципієнтів до його творів різне. Тут і повна негація, і досить жорстка критика, і беззаперечне сприйняття з намаганням зрозуміти позицію письменника, а не лише вишукувати недоліки. Твори даного автора не належать до класичних зразків російської літератури, але вони є виразом молодіжного буття, яке є джерелом для написання сучасних молодіжних романів як окремого літературного жанру.