«Авторський голос у драмі Володимира Винниченка «Базар». Наукова стаття - Хайруліна, Наіля Фаритівна (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series “Philology”)
Уперше в українському літературознавстві здійснюється спроба виявити авторський голос в драматичному творі Володимира Кириловича Винниченка. Статтю присвячено дослідженню авторської присутності драматурга у творі на всіх рівнях сюжетної композиції. У роботі здійснюється спроба проаналізувати всі можливі засоби її вираження, окреслено еволюцію авторської присутності у творі в залежності від літературного напрямку. Основна частина роботи спрямована на виявлення ключових аспектів авторського голосу В.Винниченка на рівні назви п’єси, імен та мови героїв, специфіки їх репрезентації. Доведено, що глибоко символічна назва п’єси імпліцитно розкриває ідею авторського задуму, а влучно підібрані імена героїв – відношення драматурга до революційних подій його доби.