Творчість як вияв інакшості: чинники вибору (на матеріалі п’єс українських авторів кінця ХІХ – початку ХХ ст.) - Сапожникова, Галина Миколаївна (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series “Philology”)
У статті зроблено спробу простежити особливості художньої реалізації проблеми вибору буттєвих пріоритетів творчою особистістю у сфері мистецтва та побутових стосунків. Акцентована перехідна ситуація свободи вибору, що розглядається як необхідність, яка дозволяє індивіду самовиразитися й через самогармонізацію надати сенсу своєму існуванню.