Роман А. Володіна «Дондог»: альтернативна історія в дискурсі фантастичного - Чуб, Вікторія Павлівна (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series “Philology”, 2015)
У статті досліджуються жанрові та дискурсивні домінанти роману Антуана Володіна «Дондог» в контексті сучасних трансформацій романної форми. Аналізується набір поетикальних характеристик: параметри хронотопу, система мотивів, інтертекстуальність та метатекстуальність. Констатується гібридність жанрового новоутворення як результат авторського експериментування з фантастичним дискурсом та елементами альтернативної історії, антиутопії, філософської казки, видінь. Синтетична жанрова форма роману «Дондог» є втіленням тенденції до «постмодернізації» фантастики