Мікротопоніми Самбірського циркулу на –щина - Мосур, Оксана Сергіївна (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series “Philology”, 2015)
У статті проаналізовано мікротопоніми Самбірського циркулу із суфіксом -щина, зафіксовані у Йосифінській (1785–1788) і Францисканській (1819–1820) метриках. Висвітлено думки українських, польських, білоруських та російських ономастів щодо походження, функціонування та поширення суфікса –щина. Виокремлено твірні основи назв цих мікрооб’єктів. Це антропоніми (імена, прізвища та прізвиська), ойконіми та апелятиви. Найчисельнішою групою мікротопонімів із суфіксом –щина є ті, які утворились від антропонімів. Більшість із назв мікрооб’єктів цієї підгрупи утворилися за посередництвом присвійних суфіксів –ів (-ов, -ев) або –ин. Підтверджено прикладами специфіку мови Йосифінської (1785–1788) і Францисканської (1819–1820) метрик. Подано відповідники форманта –щина у польській мові.