Цінність життя і життєві цінності та їх образно-смислова репрезентація в українському лінгвокультурному просторі - Бобро, Марія Павлівна (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series “Philology”, 2015)
У статті проаналізовано лексичні та фразеологічні одиниці, семантика яких відображає ціннісні аспекти категоризації життя. Розглянуто важливі для українського лінгвокультурного простору образи, що репрезентують життя як цінність та життєві цінності. Акцентовано варіантність образно-смислових маніфестацій аксіологічної семантики, простежено зв’язок окремих символічних образів із архетипами свідомості. Схарактеризовано парадигму ціннісних орієнтирів, що виявляються в українському лінгвокультурному просторі.