Текст і автор: до питання про співвідношення понять - Богдан, Олександр Миколайович; Дмитренко, Євгенія Валеріївна (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series “Philology”, 2015)
У статті аналізується співвідношення категорій автор — текст з погляду на творення текстів у різних сферах інтелектуальної діяльності: художній, науковій, публіцистичній, діловій. Наведено основні концепції автора в літературознавстві, публіцистиці, науковому творі. Зіставлено ролі читача та «посередників» у створенні та інтерпретації авторських текстів різних стилів. Увага також приділяється питанню про шляхи й межі втручання в авторський текст, здійснено спробу з’ясувати, в чому своєрідність реалізації творчого потенціалу письменника, журналіста, науковця.