Вербальні репрезентанти архетипу «жити багато» в українському лінгвокультурному просторі - Бобро, Марія Павлівна (The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University. Series “Philology”, 2015)
Стаття присвячена аналізові вербалізації поняття багатого життя в українській історичній і сучасній літературній та діалектній лексиці і фразеології. Розглянуто образи та уявлення з різних сфер життя людини, які репрезентують поняття заможного життя в українській мові і є важливим формантом національної мовної картини світу. Проаналізовано символічні значення образів, які є репрезентантами заможності у культурній свідомості народу і отримують вербальне вираження в українській мові