ДІТИ ІНДИГО: ФЕНОМЕН ОБДАРОВАНОСТІ - Шевелева, Юлія Володимирівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті  розглядаються умови виникнення сучасного  феномену в  освітній галузі – дітей Індиго,  проводиться пошук  шляхів до розуміння цього феномену; багато уваги приділяється розгляду якостей та відмінних рис дітей Індиго,  наводиться психолого-педагогічна класифікація; робиться спроба знайти причини появи цього дивовижного феномену.