ІСТОРИЧНИЙ РОЗВИТОК ДИСТАНЦІЙНОЇ ОСВІТИ У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ - Рисенко, Яна Олександрівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті визначені етапи розвитку дистанційної освіти у Великій Британії. Наведено характеристики кожного етапу становлення дистанційної освіти. Розглянуто причини заснування та загальні аспекти діяльності Відкритого Університету, який посідає місце світового лідера у дистанційному навчанні та відіграє провідну роль у поширенні вищої освіти у багатьох країнах світу.