МЕТОДИКА ВИКЛАДАННЯ МОВИ ЯК ПЕДАГОГІЧНА ДИСЦИПЛІНА - Кравцова, Людмила Олексіївна; Манойло, Ірина Семенівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
В  статті  розглядаються питання методики  викладання мови  як складник педагогічної майстерності. В основу методики викладання взяті провідні принципи дидактики  та  теорії  і практики  виховання. Основна увага звертається на принципи наочності, опори на позитивне, пошук умов, які б забезпечували приємні переживання учасників навчального процесу та опанування уміннями культури усного й письмового мовлення.