ГУМАНІСТИЧНІ АКТУАЛІТЕТИ ВІТЧИЗНЯНОЇ ПЕДАГОГІКИ ІІ ПОЛ. ХІХ ст. - Попельнюх, Олександр Іванович (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
Проаналізовано основні, найбільш важливі, за переконанням автора, напрями розвитку вітчизняної педагогічної науки ІІ пол. ХІХ століття щодо їх гуманістичного спрямування. Зроблено висновок про їх актуальність і значення для сучасної теорії й освітньої практики.