МОВЛЕННЕВА КУЛЬТУРА ЯК СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Кравцова, Людмила Олексіївна; Манойло, Ірина Семенівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
В  статті  розглядаються  основні мовленнєво-педагогічні  засоби впливу на учнів з метою розвитку їх загальної і соціальної культури з погляду на  їх  індивідуально-особистісних задатків  і намірів. Суть основних умов полягає в реалізації і здійсненні продуктивного спілкування, виконання різних видів самостійної роботи, участі в рольових іграх.