ПЕДАГОГІЧНА СПАДЩИНА Т.Г. ШЕВЧЕНКА Й ГУМАНІЗАЦІЯ ВІТЧИЗНЯНОЇ ШКОЛИ - Попельнюх, Олександр Іванович; Каминін, Ігор Миколайович (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
Автори статті досліджують основні проблеми педагогічної спадщини Т.Г. Шевченка. Аналізується історіографія вивчення поглядів поета на виховання, їх зв'язок з етнопедагогікою. Розглядається значення і вплив його поглядів на розвиток вітчизняної школи й освіти.