РОЗВИТОК ТЕОРЕТИЧНИХ ІДЕЙ ЕЛЕМЕНТАРНОЇ ОСВІТИ У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ (1834-1857 рр.) - Мокроменко, Олена Володимирівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті розглянуто етап розвитку теоретичних ідей елементарної  освіти у Великій Британії (1834-1857 рр.). Проаналізовано нормативну базу елементарної освіти. Визначено міру громадсько-приватної та державної ініціативи у створенні мережі елементарних шкіл у Великій Британії на етапі 1834-1857 рр.