ЕСТЕТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ЗАСОБАМИ МОВЛЕННЄВОЇ КУЛЬТУРИ - Кравцова, Людмила Олексіївна; Манойло, Ірина Семенівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
В статті розглядаються засоби мовленнєвого впливу на студентів для їх естетичного виховання з погляду інтересів особистості та розвитку її задатків і намірів. Естетична вихованість посідає провідне місце в індивідуально-почуттєвому статусі особистості, яке формує і погляди, світогляд, поведінку. Значення його полягає в здійсненні продуктивного спілкування, успішного виконання різних видів професійної роботи, бажання участі її в загальних справах.