ВИХОВНІ АСПЕКТИ УРОКУ СЛОВЕСНОСТІ - Телехова, Олександра Петрівна; Тесленко, Оксана Валеріївна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті йдеться про необхідність реалізації комплекту освітніх  і виховних завдань на уроці літератури згідно з вимогами чинної концепції літературної освіти; підкреслюється необхідність гармонійного поєднання  усіх  аспектів  виховання,  зокрема національного, патріотичного, морально-етичного,  творчого,  естетичного;  визначається завдання вчителя– мобілізувати знання й уміння, спрямувати зусилля на  сплав освітніх  і виховних  завдань уроку,  зосередити увагу на творах, образах  і рисах вдачі людини, здатних сформувати патріота-громадянина.