АДАПТАЦІЯ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ ДО НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОГО СЕРЕДОВИЩА ЯК СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Столярова, Наталія Павлівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
В статті розкрито особливості адаптаційних процесів, які відбуваються у вищому навчальному закладі та проявляються в діяльності студента, спілкуванні й самосвідомості. Соціально-педагогічна мета – гармонійний  всебічний  розвиток  особистості,  узгодження  інтересів педагога і студента.