СПЕЦИФІКА НАВЧАННЯ ОБДАРОВАНИХ ДІТЕЙ - Репко, Інна Петрівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
Стаття присвячена особливостям організації навчання обдарованих учнів. Основна увага зосереджується на соціально-педагогічних умовах, що спрямовані на розвиток інтелектуальної обдарованості учнів. Наголошується на необхідності  врахування  в навчально-виховному процесі конкретних психолого-педагогічних принципів та перераховується низка вимог до вчителя у взаємодії з обдарованими учнями. Автором статті запропоновано загальні рекомендації вчителям щодо роботи з обдарованими дітьми.