СИСТЕМАТИЗАЦІЯ Й УЗГОДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКЛАДІВ ЕЛЕМЕНТАРНОЇ ОСВІТИ У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ (1858-1902 рр.) - Мокроменко, Олена Володимирівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
Стаття висвітлює питання систематизації й узгодження діяльності закладів елементарної освіти у Великій Британії на етапі 1858-1902 рр. Проаналізовано нормативну базу елементарної освіти. Встановлено міру громадсько-приватної та державної  ініціативи у діяльності елементарних шкіл у Великій Британії на даному етапі.