ПЕДАГОГІКА ДОБРОЧИННОСТІ - Нечепоренко, Лідія Сергіївна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
В статті феномен доброчинності розглядається як основна умова успішної професійно-педагогічної  діяльності. Прослідковується  реальний вплив доброчинної поведінки вчителя на успішне навчання і виховання учнів. Доброчинність і доброзичливість кваліфікуються як умови досягнення успіху й самореалізації особистості.