ВИТОКИ СВІТОВОЇ ТА ВІТЧИЗНЯНОЇ ПОРІВНЯЛЬНОЇ ПЕДАГОГІКИ - Петриченко, Лариса Олексіївна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті розглядаються перші праці, що з’явилися в різний період  у  різних  країнах  і безпосередньо  характеризують процес  зародження компаративістики. Охоплено багато країн світу: Німеччина, США, Англія, Китай, Японія, Чилі, Аргентина. Коротко  описані  історичні факти, що передують виникненню компаративної педагогіки в Україні. Основна увага приділяється вивченню витоків вітчизняної порівняльної педагогіки.