Музичне мистецтво в системі емоційно-естетичного розвитку дітей дошкільного віку В. Сухомлинського - Лазаренко, Галина Анатоліївна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті розглянуто виховну систему емоційно-естетичного розвитку дітей дошкільного віку видатного педагога В. Сухомлинського. Автор розкриває значення музичного мистецтва у розвитку естетичної культури дитини. З’ясовано, що розвиток емоційно-естетичних почуттів засобами музичного мистецтва у дітей дошкільного віку зумовлює формування художньо-естетичного смаку дитини, позначається на рівні самостійності мислення та судження дитини, її творчій активності.