Морально-правова готовність майбутніх правоохоронців у контексті виховної діяльності у ВНЗ системи МВС України - Ким, В’ячеслав Русланович (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті розкриваються основні напрями, зміст та етапи формування морально-правової  готовності курсантів до  служби в органах внутрішніх  справ. Морально-правова  готовність майбутнього  правоохоронця до служби в органах внутрішніх справ розглядається як інтегрована система особистісних новоутворень, що включає переконання, погляди, мотиви, почуття, відносини, налаштованість на службу в органах внутрішніх справ на засадах ідей верховенства права та правосвідомості, системи високих моральних цінностей  і особистіснихуявлень про обов’язок співробітника правоохоронних органів, етики, честі й гідності офіцера МВС.