Етимологія поняття компетентність в англомовних джерелах - Чеботарьова, Ірина Олексіївна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У цій роботі було розглянуто етимологію поняття «компетентність» в англомовних джерелах, американський та британський підходи, щодо тлумачення цього поняття, проаналізовано структуру компетентності в роботах англомовних, російськомовних і україномовних авторів. В процесі дослідження нами було виявлено основні компоненти структури комунікативної компетентності та її складові.