Культура читання як чинник самоосвіти студентів вищого педагогічного навчального закладу - Семенова, Мирослава Олександрівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
Статтю присвячено аналізу поняття «культура читання», яке знаходиться в контексті сучасного соціокультурного підходу при вивченні педагогічних явищ і фактів. Обґрунтовано, що вирішенню проблем самоосвіти студентів може сприяти удосконалення культури читання. Наведено дані опитування студентів Харківської гуманітарно-педагогічної академії, що стосуються читання ними наукової та художньої літератури.