Самореалізація студентів у процесі формування громадянської позиції - Рибалко, Людмила Сергіївна; Коломієць, Олександр Володимирович (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті доведено можливості самореалізації студентів під час громадянського і патріотичного виховання, які є особливою складовою професійної підготовки майбутніх фахівців. Розглянуто самореалізацію студентів як виявлення позитивних намірів, поглядів, суджень стосовно звичаїв, традицій країни, в якій вони проживають.  Розкрито напрями формування громадянської позиції студентів, виховання патріотизму як особистісної якості людини.