Проблема формування освітнього середовища у філософсько-педагогічній спадщині Г. С. Сковороди - Марченко, Ольга Геннадіївна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
Простежено життєвий шлях і становлення наукового світогляду Г. С. Сковороди, ідейні витоки його прогресивного вчення, в фокусі якого знаходяться етико-гуманістичні проблеми людства. Проаналізовані погляди сучасних науковців стосовно суті, складу, структурних компонентів освітнього середовища вищих навчальних закладів, його впливу на особистість у контексті філософсько-педагогічної спадщини Г. С. Сковороди.