Методичні аспекти організації роботи із здібними та обдарованими учнями в однопрофільному загальноосвітньому навчальному закладі - Бабкова, Тетяна Володимирівна; Тесленко, Оксана Валеріївна; Черничко, Василь Васильович (Scientific notes of the pedagogical department, 1970)
У статті йдеться про основні аспекти організації роботи вчителів української мови та літератури із здібними та обдарованими учнями в однопрофільному  загальноосвітньому навчальному закладі; наголошується на необхідності створення оптимальних умов для впровадження цілісного системного підходу до роботи з обдарованими учнями; визначаються основні завдання та пріоритетні напрямки; подано власну модель реалізації роботи із здібними та обдарованими учнями.