Використання педагогічної спадщини В. О. Сухомлинського у професійній освіті сучасних студентів - Шведова, Ярослава Василівна (Scientific notes of the pedagogical department, 1970)
У статті відзначається актуальність використання педагогічної спадщини В. Сухомлинського в становленні  спеціаліста в класичному університеті. Навчально-виховний процес в університетах XXI століття повинен ґрунтуватися на педагогічному оптимізмі, вірі в можливості кожного студента, атмосфері доброзичливості, на створенні умов для переживання студентами успіху на шляху освіти та професійного становлення.